Tuesday, 2 December 2014

AWAS !!! Mungkin Selepas Anda Baca Artikel Ini , Anda Tidak Lagi Makan MC'DONALDS !!!

// // 14 comments
AWAS !!! Mungkin Selepas Anda Baca Artikel Ini , Anda Tidak Lagi Makan MC'DONALDS !!!  | Rasa lapar? Anda mungkin mahu membaca artikel ini sebelum pergi ke tempat makan fast-food kegemaran untuk mendapat makanan toxic anda...Banyak orang tahu yang “fast-food” menggemukkan dan tidak sihat, tapi tahukah anda yang ia juga boleh merosakkan badan anda dengan cara yang lain juga? Anda mungkin fikir ‘tetapi ia sedap dan murah’. Betul, tetapi makanan ini mempunyai beberapa kualiti yang anda tidak mahu tahu. Jom tengok!!! 

1.) Ammonium Sulfate


Ini digunakan sebagai bahan baja dan racun serangga

2.) Silicone Oil


Chicken McNugget dipenuhi dengan dimethylpolysiloxane, minyak silicon yang digunakan untuk membuat lensa kontak dan barangan medical

3.) Cysteine-L


Cysteine-L hanya boleh didapati daripada bulu itik…. atau RAMBUT MANUSIA. Ia digunakan sebagai bahan perasa di dalam daging...

4.) TBHQ


Ia racun yang boleh membunuh. Terdapat didalam 18 makanan di menu Mcdonald.

5.) Propylene Glycol


Propylene glycol didapati didalam anti-freeze dan rokok electronic.

6.) Dadah prescripsi!


Ubat seperti anti-kemurungan diberi kepada ayam dan lembu di kandang mcdonald… dan ubat ini akan masuk ke dalam badan pemakan burger McDonald.

7.) Dimethylpolysiloxane


Boleh didapati dikebanyakan makan goreng… dan juga mainan plastik.

8.) Carminic Acid


Didapati dari Cochineal bees, dan digunakan sebagai pewarna merah.
9.) Cellulose
 
Anda boleh menjumpai compound ini didalam kayu… dan juga barang seperti kertas....Selepas membaca ini, saya tidak mahu lagi memakan McDonald. Anda pula bagaimana???? via kakimediapanas.



14 comments: Leave Your Comments

  1. Kebanyakkan semua ini adalah bahan penambah yang diluluskan oleh Codex dan amat jarang digunakan dalam industri makanan. Kalau tak makan tu baik jangan makan je apa apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I believe you are saying kerap instead of jarang....please learn your malay well

      Delete
  2. Dlm internet sume nye tipu...ak tetap jgk nk mkn.coz ak memg pemint mknn fast food.klo itu sume ada dlm mknn mcm mna jakim bley lps kn kelulusan tuk mknn.agk2 la nk tpu pn.bongok pnye org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia kalau dh nmpk duit berkepui2..yg haram blh jd halal,,

      Delete
  3. Nasib baikla saya kurang gemar dgn fast food ni hehe

    ReplyDelete
  4. http://www.trueactivist.com/youll-never-eat-mcdonalds-again-after-reading-these-10-horrifying-facts/
    Cerita ambil keburukan sahaja tanpa penjelasan. Di atas artikel asal yg cerita lebih lengkap.

    ReplyDelete
  5. Dah lme boikot Mcdonald tu...tapi nak tanya klu aiskrim ada tambah apa2 tak sebab ahli kluarga sye ni gmar makn aiskrim die je...==

    ReplyDelete
  6. menendak die la....basing la....aku ndak kan makan mcD...tapi mun kao bayarek se...ape kan hal e.........

    ReplyDelete
  7. Hanya di McD? Bagaimana dengan Burger King, Wendy? Kalau ga salah, McD Indonesia ga punya kandang sapi khusus......

    ReplyDelete
  8. Cellulose tu bahaya dan terdapat byk dlm kayu???? memang betul... tapi semua sayur ada selulos content nih atau nama lain fiber.... main hentammmm jerr korang nih.

    ReplyDelete
  9. Dulu bukan main boikot time palestine kene attack..tapi sekarang ramai yg mkn balik...
    Boikot bermusim??
    Tapi ingat masyarakat palestine menderita takde ikut musim...hari2 tersiksa..hari2 trauma..

    ReplyDelete