Thursday, 11 September 2014

Dua Kumpulan PEKIDA Parah Bertempur Akibat Syarikat Gores dan Menang Milik Cina

// // 3 comments
Dua Kumpulan PEKIDA Parah Bertempur Akibat Syarikat Gores dan Menang Milik Cina | Melalui perkongsian gambar-gambar di laman Facebook Daily Traffic Report, melaporkan kejadian pergaduhan di antara dua kumpulan Melayu (Pekida) pada 8 September 2014 lebih kurang 5 petang di Tingkat 1, World One SP Enterprise, Legenda Heights di Sg Petani, Kedah. Punca pergaduhan angkara Penipuan Syarikat Peraduan Gores dan Menang didakwa dimiliki oleh seorang lelaki Cina.

Kumpulan lelaki Melayu yg diketuai oleh mangsa Zulkarnain b. Ibrahim bertindak sbg pelindung kpd Syarikat Gores & Menang telah datang ke alamat diatas selepas dihubungi oleh lelaki Cina. Pada masa itu sekumpulan lelaki Melayu lebih kurang 10 orang yang diketuai oleh Kasturi b. Abd Majid datang mendakwa seorang kawannya ditipu oleh syarikat tersebut.

Semasa perbincangan tiba2 pergaduhan berlaku & 2 lelaki Melayu serta seorang lelaki Cina telah ditetak oleh kumpulan lelaki Melayu. Mangsa (2)(L)(M) dihantar ke HSAH & (1)(L)(C) dihantar ke Hsptl Pantai terima rawatan di zon merah. (2)(L)(M) Kecederaan kesan tikaman/hirisan dibhg dada & (1)(L)(C) cedera dibhg kepala. Semua mangsa ditahan diwad utk pemeriksaan lanjut. Saspek nama Kasturi Abd Majid & kumpulan sedang dikesan untuk dibuat tangkapan. Mangsa dari Kumpulan Pekida Jitra yang menyerang Pekida dari Gurun. Motif kejadian adalah penipuan syarikat Gores & Menang. Kumpulan Pekida dari Jitra bersekongkol dengan lelaki Cina menjalankan perniagaan Gores & Menang di Sg Petani. Manakala group Pekida Gurun mewakili mangsa seorg lelaki Melayu yang ditipu oleh syarikat tersebut datang utk menuntut kembali wang yang ditipu.

3 comments: Leave Your Comments

 1. ape tujuan pekida?
  ini ke?

  ReplyDelete
 2. Pekida taik kucing melayu sama melayu gaduh cina tepuk tangan.....

  ReplyDelete
 3. kenape kalau kes gaduh nama PEKIDA mesti naik??
  tujuan asal PEKIDA ni untuk apa sebenarnya?

  ReplyDelete